Businessschade door Corona?

Notariskantoor Dijkhuis Koeman helpt getroffen ondernemers graag weer in het zadel!

De coronacrisis, en de gevolgen ervan, gaan niet zomaar voorbij. Juridische hulp is essentieel om als ondernemer door deze lastige tijd heen te komen. Wij ondersteunen je daarom graag bij al je ondernemersvragen. Voor getroffen ondernemers introduceren wij een speciale coronakorting van 50% op akten die nodig zijn om het voortbestaan van je onderneming te garanderen. Daarnaast doen we graag kosteloos een telefonisch intakegesprek.

Denk hierbij aan:

Akten van oprichting
Aandelenoverdracht
Statutenwijzigingen

Hou je bedrijf draaiende! Wij hebben een aantal tips voor je om door de crisis heen te komen.

  – Pas uw voorlopige aanslag of uw loon aan.

Je kan gedurende het belastingjaar je voorlopige aanslagen over 2021 naar beneden toe laten bijstellen. Hiervoor moet je contact opnemen met uw boekhouder, accountant, of fiscalist. Als Directeur-Grootaandeelhouder (DGA) kan je ook je eigen salaris tijdelijk naar beneden aanpassen. Dit heeft als extra voordeel dat je het bedrag dat je moet afdragen beperkt.

  – Verbeter je liquiditeit.

Maak afspraken met klanten om de liquiditeit van je onderneming te verbeteren. Door vooraf heldere afspraken te maken met je klanten over het maken van facturen voor een opdracht kan je betalingstermijnen verkorten. Hierdoor beschik je sneller over werkkapitaal.

  – Verzoek belastinguitstel en – verlaging.

Als je in financiële problemen bent gekomen door de corona crisis, mag je de Belastingdienst verzoeken om uitstel van betaling voor inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Bij te lage betaling deelt de Belastingdienst bovendien geen verzuimboetes uit, en kan je een verlaging van de voorlopige aanslag aanvragen bij een verwachte lagere winst door de coronacrisis.

De invorderingsrente voor alle belastingschulden wordt daarnaast tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%. Ook de belastingrente wordt tijdelijk zo ver mogelijk verlaagd.

Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis en Tijdelijke verlaging invorderingsrente en belastingrente

  – Stempel je aandelenkapitaal af.

Hierbij verlaag je het nominale bedrag van de aandelen in uw B.V. Dit mag uiteraard ook het aandelenkapitaal in je persoonlijke holding zijn. Het verkleinen van het kapitaal is voor de inkomstenbelasting onbelast. Daarom is dit een manier om belastingvrij vermogen uit te keren aan jezelf als aandeelhouder.

  – Bekijk de overheidsregelingen.

Via deze link tref je een overzicht aan van alle overheidsmaatregelen. Bekijk welke financiële regelingen op uw situatie van toepassing zijn en waar je een beroep op kan doen.

Heb je vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren te bereiken op 075-6125520, of via ons contactformulier.