Aandelen uitgeven of overdragen

Een BV (of NV) kan besluiten om aandelen uit te geven. Bijvoorbeeld om meer kapitaal te verkrijgen voor de financiering van de onderneming, of om de liquiditeit van het bedrijf te vergroten. Bij Notariskantoor Dijkhuis Koeman helpen we alles correct en probleemloos te regelen, zodat het gewenste resultaat zo makkelijk mogelijk kan worden bereikt!

Hoe gaat het uitgeven van aandelen in zijn werk?

Wil je aandelen uitgeven, dan neemt de koper van deze aandelen de verplichting om de aandelen vol te storten op zich. Hiervoor is een besluit van de aandeelhouders-vergadering nodig.
Iedere aandeelhouder heeft een voorkeursrecht bij nieuwe uit te geven aandelen. De aandeelhouders die er al zijn, moeten de kans krijgen om aandelen aan te nemen, en zodanig te voorkomen dat hun bestaande aandelen verwateren. Daarnaast moeten de statuten de mogelijkheid bieden om aandelen uit te geven. Zo niet is dan moet er eerst een statutenwijziging worden gerealiseerd.

Hoe gaat het overdragen van aandelen in zijn werk?

Als je aandelen overdraagt, gaan er aandelen van een aandeelhouder naar een ander. De baten en lasten van aandelen staan beschreven in de statuten van het bedrijf. Wij zorgen ervoor dat alle gegevens kloppen, en zorgen ook dat partijen toegang hebben tot het aandeelhoudersregister van het bedrijf. Zo gaan we transparant en duidelijk te werk, zodat koper en verkoper altijd op de hoogte zijn en de overdracht binnen wettelijke banen afgehandeld en kadastraal ingeschreven wordt.

De kosten voor een aandelenuitgifte of overdracht hangen af van de specifieke situatie waar het bedrijf en de aandeelhouders zich in bevinden. Vraag daarom een offerte aan, zodat wij je soepel door het proces leiden en je zowel alles duidelijk, als geregeld hebt!

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.