Statutenwijziging

Tijdens de oprichting van een BV, stichting of vereniging zijn de statuten van de organisatie opgesteld. Nou kan het zijn dat deze niet meer goed passen. Misschien wil of moet je de naam veranderen, past de huidige bedrijfsuitoefening niet binnen het originele doel van de BV, of moet het aandelenkapitaal worden gewijzigd. Er zijn meerdere redenen te noemen, maar in elk van deze gevallen is er een statutenwijziging nodig.

Waarom heb je een statutenwijziging nodig?

Het hangt van het bedrijf af hoe een statutenwijziging precies voorloopt. Dit staat in de statuten zelf beschreven. Doorgaans moet er verplicht vermeld worden dat er een voorstel tot statutenwijziging is gedaan bij een algemene vergadering, waarbij de stemming schriftelijk moeten worden vastgelegd. Bij verandering van de statuten van een vereniging moet dat per besluit van de leden. Meestal is een 2/3e meerderheid nodig – maar dit staat omschreven in de bestaande statuten.

Wij zorgen ervoor dat alles binnen de regels van de wet gewijzigd wordt, zodat partijen goed ge├»nformeerd zijn of de wijzigingen wetstechnisch ook allemaal mogelijk zijn – of hoe we het zo goed mogelijk kunnen bereiken.

Gedeeltelijke statutenwijziging

Je kan de statuten algeheel of gedeeltelijk wijzigen – afhankelijk van je eigen wensen. Dat heeft uiteraard invloed op de prijs. Om goed en op maat te helpen kan je direct een offerte aanvragen.

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.