Huwelijks en Partnerschapsvoorwaarden

Jullie gaan trouwen, of een geregistreerd partnerschap aan, gefeliciteerd!
Als je gaat trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaat, is het belangrijk en nuttig om bezittingen vast te leggen. Wat is er van wie? Misschien zijn er bezittingen die van jullie samen zijn. Met huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden (hierna kortweg voorwaarden genoemd) kan je hier goede afspraken voor maken, zodat jullie elkaar niet financieel in de haren komen te zitten.

Waar gaan de voorwaarden over?

De voorwaarden gaan met name over vermogen. In de akte, die je bij voorkeur tekent voordat je gaat trouwen of registreren, leg je vast wat jullie al dan niet met elkaar delen. Stel dat één van de twee partners een eigen bedrijf heeft dat failliet gaat. Met voorwaarden kunnen jullie dan voorkomen dat het bezit van de partner zonder bedrijf gebruikt wordt om schulden af te betalen. Ook kan je voorkomen dat er bij een scheiding ruzie ontstaat wie wat bezit, omdat jullie dat notarieel vast hebben laten leggen.

Wat gebeurt er als je geen voorwaarden afspreekt?

Als je geen voorwaarden afspreekt, zijn jullie in principe gemeenschappelijk aansprakelijk voor (onder andere) schulden die ontstaan tijdens het huwelijk of het partnerschap. Dan trouwen of registreren jullie volgens de wettelijke beperkte gemeenschap van goederen. Je kan later nog in een algehele gemeenschap van goederen trouwen of registreren, wat je ook bij ons vast kan laten leggen. Wij geven graag advies over wat het handigst is voor jullie wensen.

Juist bij voorwaarden geldt dat akten maatwerk zijn. Om aan jullie wensen te voldoen moet een akte op maat gemaakt worden, waardoor de prijs lastig vooraf te zeggen is. Vraag een offerte aan zodat we jullie zo goed, duidelijk, en snel mogelijk kunnen helpen!

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.