Samenlevingscontract

Jullie gaan samen wonen, gefeliciteerd! Juist nu is het belangrijk om goede afspraken te maken over wie wat bezit en wie waarvoor aansprakelijk is, zodat je eventuele onvoorziene problemen kan voorkomen. De wet heeft in principe niks geregeld voor samenwoners, specifieke afspraken kunnen het beste notarieel worden vastgelegd.

Waarom zou je een samenlevingscontract aangaan?

Met een samenlevingscontract kan je zonder huwelijk vastleggen wat persoonlijk is en wat gezamenlijk is. Zo kunnen partijen bepalen wie welke kosten betaalt en wie de spullen houdt bij uit elkaar gaan of bij overlijden. Als je een partnerpensioen op wil bouwen, heb je sowieso een notarieel samenlevingscontract nodig.

Waar moet je rekening mee houden?

Let erop dat er wel een aantal verplichtingen zijn bij een samenlevingscontract. Zo moeten beide ondertekenaars ouder zijn dan 18, geen van beide onder curatele staan, en zijn er specifieke voorwaardes voor buitenlandse partners. Bekijk voor deze voorwaarden de website van de IND.

Om te kijken van welke voordelen jullie gebruik kunnen maken en welke akte het beste voor jullie is, is het handig om een offerte aan te vragen. Zo kunnen wij ook meteen een op maat berekende prijsindicatie geven. Vraag dus direct een offerte aan!

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.