Verklaring van Erfrecht

Zie ook: Testament
Brochure beschikbaar

Het is niet altijd zo dat een erfenis volgens een duidelijk boekje afgehandeld kan worden. Als het voor buitenstaanders, zoals banken en schuldeisers, niet volledig duidelijk is wie de erfgenaam is, heb je een verklaring van erfrecht nodig. Hierbij doen wij onderzoek bij de burgerlijke stand en het Centraal Testamenten Register om precies te controleren wie waar recht op heeft.

Moet je je erfenis aanvaarden?

Als je een erfenis aanvaardt, is het belangrijk om na te denken of, en hoe, je dat doet.
Je kan een erfenis aanvaarden, maar daarbij krijg je ook mogelijk schulden die aan de erfenis verbonden zijn. Uiteraard kan je ook besluiten om dit niet te doen. Een mogelijke middenweg is een erfenis beneficiair aanvaarden, waarbij wij je helpen de balans tussen bezit en schuld te inventariseren. Je kan hier meer lezen over hoe dit precies in zijn werk gaat.

Wat doet de notaris?

De notaris maakt alleen een verklaring van erfrecht op op verzoek van de nabestaande.
Wij helpen je erbij te bepalen wie bevoegd is de nalatenschap af te wikkelen, en hoe het precies in zijn werk gaat met de erfbelasting.

De prijs van een verklaring van erfrecht verschilt per situatie. Vraag vrijblijvend een offerte aan zodat we je een indicatie kunnen geven.

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.