Pand splitsen

Wil je een gebouw splitsen zodat je er een stuk van kan verkopen? Dan heb je een akte van splitsing nodig. Met deze akte maken wij van een kadastraal perceel twee kadastrale percelen, zodat je een stuk van bijvoorbeeld je huis los kan verkopen. Wij leggen kort uit wat een splitsing is, hoe de notaris erbij helpt, en wat je van ons kan verwachten om alles goed, snel, en duidelijk te laten verlopen.

Hoe kan je je pand splitsen?

Hoe je je pand kan splitsen hangt af van de omstandigheden. Als je een huis wilt splitsen in twee of meer nieuwe stukken, leidt dat tot een gedeeltelijke overdracht. Hierbij komen ook vaak extra afspraken kijken, zoals het recht van overpad (de zogeheten ‘erfdienstbaarheden’ ).

Als je een pand wilt splitsen in appartementsrechten moeten er verschillende zaken geregeld worden, waaronder toestemming van de bank die de hypothecaire geldlening heeft verstrekt, een goede splitsingstekening die aan de eisen van het kadaster voldoet. Soms heb je ook een splitsingsvergunning nodig.

Wij geven advies op maat zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens, of na, je splitsing. Daarnaast heb je de notaris nodig om de overdracht van de grond definitief te maken.

Kosten

De kosten voor een splitsing hangen af van de omstandigheden, zoals in hoeveel stukken het perceel gesplitst wordt, en wanneer de splitsing plaatsvindt. Vraag een offerte aan zodat wij op maat kunnen helpen, en duidelijkheid over de prijs kunnen bieden!

Hou het helder! Vraag direct een offerte aan.

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.