Schenking

Brochure beschikbaar

Wil je geld schenken aan iemand of aan een goed doel? Dat kan via een notariële schenkingsakte. Met een schenking kan je een vast geld schenken waarbij je zelf grip kan houden over waar het geld aan besteed wordt. Bijvoorbeeld het schenken van geld aan een kind geld voor de aankoop van een huis.

Wat doet de notaris bij een schenking?

Wij helpen de schenking optimaal juridisch vast te leggen, zodat de status van de schenking in een mogelijke rechtszaak volledig overeind blijft staan. Een schenking hoeft niet per se via de notaris, maar het heeft wel concrete voordelen. Zo kan een schenking die niet via de notaris is gedaan mogelijk kwijt raken – bij de notaris kan dit niet gebeuren. Daarnaast zijn er bepaalde types schenkingen, zoals een schenking op papier, die niet je kan doen zonder notariële tussenkomst.

Waar moet je rekening houden bij een schenking?

Bij schenkingen moet er (mogelijk) schenkbelasting worden betaald. Hoe schenkingen financieel precies in hun werk gaan, inclusief wanneer en hoeveel belasting je moet betalen, kunnen wij je in financieel opzicht nauwkeurig uitleggen.

Wij zorgen ervoor dat de schenking past bij jouw wensen, juridisch goed onderbouwd, en snel en duidelijk geregeld is. Vraag voor een prijsindicatie vrijblijvend een offerte aan, zodat we je snel en helder kunnen informeren wat er moet gebeuren en hoe we dit gaan realiseren.

Vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 075-6125520, of via ons contactformulier.